Naujienų agentūrai ISNA jis sakė, kad apie tai bus oficialiai pranešta laiške, kurį Teheranas nusiųs TATENA.

Pareigūnas pažymėjo, kad bus padidinti UF6 (urano heksafluorido) gamybos pajėgumai, ir kad Iranas turi galimybių šiuo tikslu didinti centrifugų skaičių.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei pirmadienį įsakė pasirengti didinti centrifugų skaičių.

Kaip paaiškino B. Kamalvandi, „lyderis turėjo omenyje, jog mes turime spartinti tam tikrus procesus, susijusius su pajėgumais branduolinių technologijų srityje, kad esant būtinybei greičiau eitume į priekį“.

Anksčiau B. Kamalvandi sakė, kad Iranas yra pasirengęs „daugiausia per dvi ar tris dienas“ padidinti urano sodrinimą iki 20 procentų.

Iranas ne kartą tvirtino, kad grįš prie branduolinės veiklos lygio, buvusio iki pasirašant 2015 metų susitarimą su šešiomis didžiosiomis pasaulio valstybėmis, jeigu JAV pasitrauks iš šios sutarties.

Gegužės pradžioje JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė sprendimą trauktis iš tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos.

Pagal tą susitarimą buvo atšaukta dauguma Iranui taikytų ekonominių sankcijų, o šiitiška respublika mainais įsipareigojo apriboti savo branduolinę programą, kad neturėtų galimybių pasigaminti atominės bombos.

Sutartį pasirašiusios Vakarų Europos valstybės nori išsaugoti susitarimą, bet spaudžiamos Vašingtono ėmė reikšti nuogąstavimus dėl Irano raketų programos. Teheranas nuolat tvirtina, kad šie klausimai vienas su kitu nesusiję.