„Mintis, kad mes kažkokiu būdu keliame grėsmę Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui, yra gana įžeidžianti ir nepriimtina“, – pareiškė jis televizijos kanalui NBC.

Jis taip pat patvirtino, kad jo šalis nustatys muitus Jungtinėms Valstijoms.

„Įvedame tokius pat muitus plienui ir aliuminiui iš Jungtinių Valstijų. Ir mes taip pat įvedame muitus vartojimo prekėms, gataviems gaminiams, kuriems kanadiečiai lengvai ras pakaitalą“, – pareiškė jis.

Tuo tarpu Kanados užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland (Kristija Friland) televizijos kanalo CNN eteryje Vašingtoną paragino pagalvoti apie tai, kokį ženklą jis tokiais veiksmais duoda savo sąjungininkams.

„Mūsų artimiausiam sąjungininkui, Jungtinėms Valstijoms, tenorėčiau pasakyti: prašau jūsų, gerai pagalvokite apie tai, kokį ženklą duodate savo artimiausiems sąjungininkams“, – pareiškė ministrė.

D. Trudeau išreiškus apgailestavimą dėl Vašingtono nustatytų plieno ir aliuminio importo muitų, JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį sukritikavo prekybos santykius su Kanada žemės ūkio srityje.

„Kanada ilgą laiką blogai elgėsi su mūsų žemės ūkio verslu ir ūkininkais. Prekyboje buvo taikyti ypatingi apribojimai. Jie turi atverti savo rinkas ir panaikinti prekybos kliūtis“, – parašė D. Trumpas tviteryje.