Pareiškimas buvo padarytas po to, kad aukštas Šiaurės Korėjos pareigūnas apsilankė Baltuosiuose rūmuose, kuriuose penktadienį susitiko su Donaldu Trumpu.

Kim Jong Cholas yra aukščiausias pareigas einantis Šiaurės Korėjos pareigūnas Baltuosiuose rūmuose per 18 metų. Pareigūnas D. Trumpui perdavė antspauduotą laišką, kurį, kaip spėjama, parašė Šiaurės Korėjos lyderis ir kuriame raginama atnaujinti dialogą.

Valstybės sekretorius Mike'as Pompeo, kuris su Kim Jong Cholu susitiko ketvirtadienį, sakė, kad diskusijos "keliauja tinkama linkme".

Anksčiau buvo skelbta, kad savo laiške JAV prezidentui Donaldui Trumpui Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas sakė esąs suinteresuotas, kad įvyktų jųdviejų susitikimas

Praėjusią savaitę Baltieji rūmai išplatino Šiaurės Korėjos lyderiui skirtą D. Trumpo laišką, kuriame JAV prezidentas pranešė atšaukiantis ilgai planuotą viršūnių susitikimą dėl Pchenjano priešiškų pareiškimų.

Šiaurės Korėja savo ruožtu pareiškė, kad yra pasirengusi dialogui, o D. Trumpas netrukus paskelbė, kad šios istorinės derybos vis dar gali įvykti. Vašingtonas nori, kad Šiaurės Korėja greitai atsisakytų visų savo branduolinių ginklų ir sutiktų su griežtomis inspekcijomis, o mainais siūlo sankcijų sušvelninimą ir ekonominę naudą.

Tačiau analitikai sako, jog Šiaurės Korėja nenorės atsisakyti savo branduolinės atgrasomosios priemonės, jei negaus garantijų, kad JAV nebandys nuversti režimo.