Premjeru paskirtas buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ekonomistas Carlo Cottarelli antradienį susitiko su prezidentu Sergio Mattarella, tačiau nepateikė jam savo ministrų sąrašo, kaip kad buvo tikėtasi. Jųdviejų susitikimas truko apie valandą, o po jo paskirtasis premjeras jokių komentarų nepateikė.

Prezidento atstovas sakė, kad jiedu vėl susitiks trečiadienio rytą.

Toks delsimas gali reikšti, kad kilo sunkumų sudaryti ministrų sąrašą, tačiau S. Mattarellos atstovas sakė negalįs komentuoti jo priežasčių.

Po susitikimo su prezidentu C. Cottarelli grįžo į parlamentą, kur stengiasi suformuoti vyriausybę, vadovausiančią šaliai iki pirmalaikių rinkimų, kurie gali būti surengti jau rugsėjį.

S. Mattarella paskyrė C. Cottareli premjeru pirmadienį, prieš tai vetavęs įnirtingo euroskeptiko Paolo Savonos paskyrimą ekonomikos ministru, tuo papiktindamas jį pasirinkusius prieš isteblišmentą nusistačiusį Penkių žvaigždučių judėjimą (M5S) ir kraštutinių dešiniųjų „Lygą“.

Italija politinėje aklavietėje atsidūrė po kovo 4 dieną vykusių ir aiškaus nugalėtojo nedavusių rinkimų. Susidariusi padėtis išgąsdino akcijų rinkas, o investuotojai praranda entuziazmą skolinti Italijai.