Izraelio kariuomenės atstovas Jonathanas Conricusas žurnalistams sakė, kad palestiniečių raketų ir minosvaidžių ugnis buvo pati intensyviausia nuo 2014-ųjų karo, lygiai kaip ir Izraelio atsakas.

„Ką tik užbaigėme svarbų antskrydį, per kurį smogėme daugiau kaip 30 skirtingų karinių taikinių, priklausančių teroristinėms organizacijoms“, – sakė jis.

„Tarp jų yra tunelis ir įvairūs karinės infrastruktūros komponentai, priklausantys „Hamas“ ir palestiniečių „Islamo džihadui“, – pridūrė J. Conricusas.

Gazos Ruože veikiantys palestiniečių kovotojai ankstyvą antradienį paleido minosvaidžio sviedinių salvę į pietų Izraelį. Daugumą iš tų 28 paleistų sviedinių perėmė Izraelio gynybos pajėgų oro erdvės gynybos sistema. Apie sužeistuosius nepranešama.

Kiek vėliau Izraelis pranešė perėmęs raketų, paleistų iš Gazos Ruožo.

Kol kas atsakomybės už šiuos apšaudymus niekas neprisiėmė. Tačiau būta spėlionių, kad antradienį paleista sviedinių salvė yra grupuotės „Islamo džihadas“ atsakas į ankstesnę dieną įvykusį incidentą, kai vienas Izraelio tankas smogė šios grupuotės stebėjimo postui ir nužudė tris jos narius.

Gazos Ruožą valdantis islamistų judėjimas „Hamas“ savo pranešime pareiškė, kad „šįryt įvykdytas pasipriešinimas yra prigimtinė teisė ginti savo žmones“.

Nuo kovo 30 dienos, kai palestiniečiai pradėjo masinius protestus, reikalaudami leisti pabėgėliams grįžti į savo gimtines Izraelio teritorijoje, Gazos Ruože buvo nukautas mažiausiai 121 palestinietis.

Dauguma šių aukų žuvo per protestus palei sieną. Kruviniausia neramumų diena buvo gegužės 14-oji – tąsyk žuvo mažiausiai 61 žmogus.

Kiti palestiniečiai žuvo per aviacijos smūgius.

Izraelis tvirtina tesiekiantis apginti savo sienas ir kaltina „Hamas“ kurstant tūkstančius palestiniečių mėginti prasiveržti per sieną ir puldinėti izraeliečius.

Izraeliečių per šiuos susirėmimus nežuvo.