Artimieji, draugai ir kiti visuomenės nariai ant karių kapų dėjo Amerikos vėliavas ir gėles.

D. Trumpas, kuris Atminties dieną antrą kartą paminėjo kaip vyriausiasis vadas, padėjo vainiką prie Nežinomo kareivio kapo netoli sostinės esančiose Arlingtono nacionalinėse kapinėse, kur amžinojo poilsio yra atgulę daugiau kaip 14 tūkst. veteranų.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo JAV gynybos sekretorius Jimas Mattisas ir Štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Josephas Dunfordas.

Per minėjimą Los Andželo Nacionalinėse kapinėse kalbą pasakė meras Ericas Garcetti.

Neskaitant Vašingtono, tarp didžiausius paradus surengusių miestų buvo Čikaga ir Niujorkas. Atminties dienos paradai Čikagoje rengiami nuo 1870 metų.

Kitaip nei per lapkritį minimą Veteranų dieną, kai pagerbiami visi ginkluotosiose pajėgose tarnavę žmonės, Atminties dieną paminimi žuvę kariškiai.

Sekmadienį prieš Atminties dieną dešimtys tūkstančių baikerių su kaubojiškomis skrybėlėmis ar spindinčiais šalmais suvažiavo į Vašingtoną paradui nuo Pentagono, pro Arlingtono kapines iki Vietnamo karo veteranų memorialo, skirto JAV kariams, žuvusiems ar dingusiems per kovos veiksmus Pietryčių Azijoje.

Ši organizacijos „Rolling Thunder“ baikerių tradicija tęsiasi jau 30 metų. Tarp dalyvių buvo daug Vietnamo karo veteranų.

Kai kurie baikeriai prieš renginį buvo sustoję prie Nacionalinės katedros „motociklų palaiminimo“ ceremonijai.

Šiemet taip pat buvo dedamos pastangos plačiau informuoti visuomenę apie Korėjos karą ir jame žuvusius amerikiečius. Vykdant šią kampaniją Nacionalinėje alėjoje, kur stovi daug sostinės paminklų, netoli Korėjos karo memorialo buvo pastatyta „aguonų siena“ iš 645 tūkst. šių gėlių.

Atminties diena JAV buvo pradėta minėti po 1865-aisiais pasibaigusio Amerikos pilietinio karo.