Pranešime sakoma, kad „25 minosvaidžio sviediniai buvo paleisti į kelias vietas Izraelio teritorijoje“.

„Daugumą paleistų (sviedinių) perėmė IDF (Izraelio gynybos pajėgų) oro erdvės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome)“, – pridūrė kariuomenė.

Policija nurodė, kad „keletas minosvaidžio sviedinių nukrito atvirose vietose Izraelio teritorijoje“, bet jokių pranešimų apie nukentėjusius žmones izraeliečių gyvenvietėse kol kas nebuvo.

Pirmadienį Izraelio tanko ugnimi buvo nukautas vienas palestinietis, prisiartinęs prie tvoros palei anklavo ir žydų valstybės sieną. Izraelio kariškiai tvirtino, kad šis vyras „ketino įvykdyti ataką“.

Ankstesnę dieną vienas tankas smogė grupuotės „Islamo džihadas“ stebėjimo postui, atsakydamas į palestiniečių mėginimą padėti prie pasienio tvoros sprogstamąjį užtaisą.

Per apšaudymą iš tanko žuvo trys „Islamo džihado“ nariai. Izraelio žiniasklaida teigė, kad antradienį paleista sviedinių salvė yra šios kovotojų grupuotės atsakas.

Nuo kovo 30 dienos, kai palestiniečiai pradėjo masinius protestus, reikalaudami leisti pabėgėliams grįžti į savo gimtines Izraelio teritorijoje, Gazos Ruože buvo nukautas mažiausiai 121 palestinietis.

Dauguma šių aukų žuvo per protestus palei sieną. Kruviniausia neramumų diena buvo gegužės 14-oji – tąsyk žuvo mažiausiai 61 žmogus.

Kiti palestiniečiai žuvo per aviacijos smūgius.

Izraelis tvirtina tesiekiantis apginti savo sienas ir kaltina Gazos Ruožą valdantį islamistų judėjimą „Hamas“ kurstant tūkstančius palestiniečių mėginti prasiveržti per sieną ir puldinėti izraeliečius.

Antradienį grupė palestiniečių aktyvistų taip pat planuoja pamėginti pralaužti Izraelio vykdomą anklavo jūrinę blokadą.

Kol kas neskelbiama, kur ketina laivas, gabensiantis pacientus, kuriems reikalinga medicinos pagalba, studentus ir darbo ieškančius universitetų absolventus.

Gazos Ruožas blokuojamas Izraelio jau ilgiau nei dešimtmetį. Izraelis teigia, kad tokie veiksmai yra būtini, siekiant užkirsti kelią „Hamas“ kovotojams įgyti priemonių išpuoliams prieš žydų valstybę.