Už abortų įstatymų liberalizavimą agitavęs L. Varadkaras teigė: „Tai, ką matėme, yra pastaruosius 20 metų Airijoje vykusios tylios revoliucijos kulminacija“.

Premjeras pasisakė po to, kai balsavusiųjų apklausos parodė, kad airiai didžiule persvara pritarė, jog būtų panaikintas draudimas nutraukti nėštumą. Airijoje šiuo metu galioja vieni griežčiausių Europoje abortų įstatymai. Nėštumo nutraukimas nėra leidžiamas net išžaginimo ir kraujomaišos atvejais bei kai nustatomi vaisiaus apsigimimai. Dėl šios priežasties kasmet tūkstančiai Airijos moterų vyksta į užsienį pasidaryti abortų.

Referendume buvo klausiama: palikti ar panaikinti 40.3.3 Konstitucijos straipsnį, žinomą kaip Aštuntoji Airijos Konstitucijos pataisa.

Pataisa, kuriai buvo pritarta 1983 metais surengtame referendume, „pripažįsta negimusio kūdikio teisę į gyvybę“, o tai reiškia vienodą teisę į gyvybę tiek motinai, tiek negimusiam kūdikiui.

„Esame šalis, kuri nėra susiskaldžiusi. Esame vieningi ir pasiruošę padaryti šį pakeitimą“, – sakė premjeras.

„Žmonės išsakė savo valią. Jie pareiškė, kad mums reikia modernios Konstitucijos moderniai šaliai“, – pridūrė L. Varadkaras.