Bomba sprogo netoli viešbučio „Tibesti“, judrioje gatvėje, kur daug žmonių ateina švęsti šventojo musulmonų mėnesio Ramadano. Pareigūnai nurodė, kad visos aukos yra civiliai žmonės.

Atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet saugumai pareigūnai dėl išpuolio kaltino „teroristų „miegančiąsias“ kuopeles, kurios esą tokiu būdu nori pasiųsti žinią, kad Bengazis nėra saugus“.

Chaosas Libiją krečia nuo 2011 metų sukilimo, per kurį buvo nuverstas ir nužudytas diktatorius Muamaras Kadhafi. Dėl naftos turtingos šalies kontrolės varžosi dvi konkuruojančios administracijos ir daug karinių grupių.

Karinis lyderis Khalifa Haftaras liepos mėnesį paskelbė Bengazio „visišką išvadavimą“. Jo pajėgos operaciją miestui iš džihadistų atkovoti pradėjo prieš trejus metus.

Tačiau susirėmimai ir išpuoliai, taip pat ir prieš diplomatinius objektus bei saugumo pajėgas, Bengazyje tęsiasi.

Sausio mėnesį prie vienos mečetės sprogus dviem užminuotiems automobiliams žuvo beveik 40 žmonių. Vasario mėnesį per kitą ataką prie mečetės žuvo vienas ir buvo sužeista beveik 150 žmonių.

Kh. Haftaras remia parlamentą, įsikūrusį Libijos rytiniame pakraštyje, o konkuruojančiai, Jungtinių Tautų remiamai vienybės vyriausybei šalies vakaruose esančioje sostinėje Tripolyje sunkiai sekasi įtvirtinti savo valdžią visoje šalies teritorijoje.