Remiantis naujuoju Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sankcijų sąrašu, „RIA Novosti“ redakcijai bei bendrovei „Interselekt“, Ukrainoje tvarkiusiai agentūros ekonominius reikalus, draudžiama vykdyti veiklą trejus metus.

Žiniasklaidos konglomerato „Rossiya Segodnya“, „RIA Novosti“ patronuojančiosios bendrovės, vadovas pareiškė, kad naujosios sankcijos rodo dabartinio Ukrainos „režimo impotenciją“.

„Jis daugiau nieko negali, kaip tik persekioti savo piliečius ir žurnalistus, kėsintis į žodžio laisvę, uždrausti gerą reputaciją turinčias žiniasklaidos priemones“, - „RIA Novosti“ citavo Dmitrijų Kiseliovą.

Gegužės 15 dieną Ukrainos saugumo tarnyba apieškojo „RIA Novosti“ redakciją Kijeve, teigdama, kad agentūra ir jos žurnalistai yra „naudojami kaip įrankiai prieš Ukrainą nukreiptame hibridiniame kare“.

Tą pačią dieną Kijeve buvo sulaikytas agentūros žurnalistas Kirilas Vyšinskis. Jis - ukrainietis, tačiau 2015-aisiais gavo Rusijos pilietybę.

Ukrainos saugumas K. Vyšinskį kaltino 2014-aisiais apsilankius Kryme ir iš ten pranešus naujienas, kuriomis norėta pateisinti pusiasalio aneksiją. Tai, saugumo teigimu, gali būti laikoma ardomąja veikla.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)