Singapūras praėjusią savaitę paprašė Sankcijų komiteto padaryti išimtį Šiaurės Korėjos pareigūnų delegacijai, vyksiančiai į birželio 12 dieną numatytą viršūnių susitikimą ir prieš jį dalyvausiančiai parengiamuosiuose susitikimuose.

„Šis susitikimas bus proga padaryti pažangą siekiant taikiai išspręsti DPRK (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, Šiaurės Korėjos) branduolinę problemą ir įtvirtinti taiką bei stabilumą Korėjos pusiasalyje ir visame regione“, – prašyme Sankcijų komitetui rašė Singapūro ambasadorius Jungtinėse Tautose Burhanas Gafooras.

Laiške nenurodoma, kiek asmenų sudarys Pchenjano delegaciją.

Į JT sankcijų Šiaurės Korėjai „juodąjį“ sąrašą įtraukti 80 fizinių ir 75 juridiniai asmenys. Jiems taikomas pasaulinis draudimas keliauti, o jų turtas užsienyje yra įšaldytas.

Prašymui padaryti bendrąją išimtį dėl draudimo keliauti Sankcijų komiteto nariai pritarė vienbalsiai.

Kiek anksčiau trečiadienį D. Trumpas pareiškė, kad jo susitikimo su Kim Jong Unu likimas paaiškės „kitą savaitę“. Tai prezidentas sakė jo patarėjams besirengiant išvykti į Singapūrą parengiamųjų derybų, kuriose bus reikalaujama Šiaurės Korėjos sutikti su tam tikromis sąlygomis.

„Mes norime, kad būtų įvykdytos tam tikros sąlygos. Manau, mums tai pavyks. Jei ne – susitikimo nebus“, – sakė D. Trumpas žurnalistams.