Sadie Rodriguez teigimu, jos dukra Shana Fisher aiškiai parodė, kad Dimitrios Pagourtzis jos nedomina.

„Jis darėsi vis agresyvesnis. Galiausiai ji jam pasipriešino ir jį sugėdino“, – agentūrai „The Associated Press“ duotame interviu šeštadienį sakė moteris.

Pasak S. Rodriguez, šis incidentas įvyko savaitę prieš penktadienio šaudynes. Policija kol kas neskelbia, kas paskatino išpuolį.

Tuo tarpu vaikino šeimos advokatas, paklaustas apie S. Rodriguez teiginius, atsakė, kad šeima nebuvo girdėjusi apie tokį incidentą, todėl negali komentuoti.

Anksčiau šeštadienį advokatas Nicholas Poehlas įtariamojo šeimos vardu išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad ji yra „tiek pat šokiruota ir pasimetusi, kaip ir visi kiti“, ir paprašė gerbti šeimos privatumą.

„Nors mes vis dar nežinome ... tragedijos detalių, tai, ką sužinojome iš žiniasklaidos, rodos, yra sakoma visiškai ne apie tą berniuką, kurį mylime“, – teigiama šeimos pareiškime.

Kaip skelbta anksčiau, dėl šaudynių Santa Fė mokykloje apkaltintas moksleivis privačiuose dienoraščiuose kūrė išpuolio planus, įskaitant planą nusižudyti, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė marškinėlių su užrašu „Gimęs žudyti“ („Born to Kill“) nuotrauką. Per šaudynes, kai žuvo 10 žmonių, o dar dešimt buvo sužeisti, jis panaudojo tėvo lygiavamzdį šautuvą ir pistoletą, pareiškė valstijos gubernatorius.

Išpuolio motyvas kol kas nėra aiškus, tačiau Gregas Abbottas pažymėjo, kad D. Pagourtzis apie planuojamą išpuolį rašė dienoraščiuose savo kompiuteryje ir mobiliajame telefone, kuriuos gavo policija. Tai, anot jo, neatitinka paauglio apibūdinimų, kuriuos pateikia jo draugai. Pasak draugų, tai santūrus jaunuolis ir sportininkas, kuris yra sakęs, jog nori turėti ginklą, tačiau niekada nekalbėjo apie žmonių žudymą.

D. Pagourtzis po išpuolio pasidavė policijai ir yra laikomas Galvestono apygardos kalėjime. Per šaudynes jis panaudojo du ginklus, kurie teisėtai priklausė jo tėvui. Kol kas nežinoma, ar tėvas žinojo, kad jo sūnus paėmė ginklus.