Maskvos remiamas Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad kovotojai Grozno centre esančioje Arkangelo Mykolo cerkvėje susirinkusius žmonės mėgino paimti įkaitais. Jis pridūrė esą asmeniškai kontroliavęs specialiąją operaciją, per kurią buvo nukauti visi užpuolikai.

Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad per susirėmimą žuvo du policijos pareigūnai, o dar du buvo sužeisti. Be to, žuvo vienas tikintysis ir dar vienas buvo sužeistas. Komiteto duomenimis, užpuolikai buvo apsiginklavę šaunamaisiais ginklais ir peiliais.

Tuo tarpu naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi Čečėnijos policija, pranešė, kad kovotojai taip pat turėjo kirvių ir butelių su padegamuoju mišiniu.

Užpuolikų tapatybė kol kas nebuvo nustatyta, tačiau R. Kadyrovas pareiškė, jog iš žvalgybos duomenų matyti, kad nurodymus surengti išpuolį jie gavo „iš Vakarų valstybės“. Ištikimybę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui deklaruojantis Čečėnijos lyderis nuolat užsipuola Jungtines Valstijas ir jų Vakarų sąjungininkes, kurias kaltina bandymais susilpninti Rusiją.