Birželio 18 d., kai vyks Garetho Southgate‘o auklėtinių akistata su Tunisu, Volgograde tikimasi sulaukti begalės Anglijos futbolo aistruolių.

Kaip rašoma portale „Mirror“, siūlant minėto pavadinimo koktelį tarsi mėginama pajuokti pasikėsinimą į Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos gyvybes, kurį Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May susiejo su Maskva. Rusijoje bet kokie kaltinimai buvo vienareikšmiškai atmesti ir net pavadinti absurdiškais.

Iš ko bus pagamintas alkoholinis koktelis, kol kas neatskleidžiama, o baras, kuriame jis sumaišytas, sukūrė ne tik gėrimą, bet ir reklaminį filmuką, kuriame Anglijos komandos fanams perduodami linkėjimai iš Volgogrado.

Netoli Volgos upės uosto veikiantis baras ir naktinis klubas „Griaduška“ kokteilį, esą, nutarė pasiūlyti norėdamas pasipelnyti iš įvairių spėlionių ir sąmokslo teorijų, šiuo metu gaubiančių Solsberyje, Viltšyro grafystėje, įvykusį apnuodijimo atvejį. Anglijoje šis pasikėsinimas nužudyti vertinamas be krislo humoro.

Per incidentą nukentėjo ne tik Skripaliai, bet ir įvykį tyręs pareigūnas. Daugelis vietos gyventojų taip pat būgštauja dėl galimo mirtinai pavojingos toksiškos medžiagos poveikio.

Baro išleistame reklaminiame filmuke rodoma, kaip sovietų mokslininkai neva maišo stiprų gėrimą, o iš portreto žvelgiantis Josifas Stalinas per šiaudelį jį geria.

Rodomų kadrų fone skamba patriotinė rusiška karo laikų daina.

Vaizdo įraše koktelis pristatomas kaip „Novičiok“ – Sovietų Sąjungoje pagamintas produktas.

Reklamos kulminacija – tai branduolinio sprogimo vaizdas ir ekrane užsidegantys žodžiai: „Anglijos fanams – su meile iš Volgogrado.“

Viename iš pranešimų nurodoma, kad baro savininkai sumanė pasipelnyti iš skandalo, kilusio po apnuodijimo.

„Vietiniame bare Anglijos fanams siūloma paragauti „Novičioko“, – rašoma pranešime.

Ar etiška siūlyti tokį gėrimą, didžiai abejojama. Taip pat pripažįstama, kad ši akcija Volgogradui tikrai nepadės užmegzti draugiškų santykių su pasauliu.

Baras, apie kurį kalbama, yra populiari užeiga, dirbanti nuo 22.00 val. iki 10.00 val. Tai vienintelė respektabili vieta mieste, kurios lankytojai gali šėlti iki paryčių.

Volgogrado (buvusio Stalingrado) prieigose vyko vienas iš svarbiausių Antrojo pasaulinio karo mūšių.

Tada Didžioji Britanija buvo Maskvos sąjungininkė.

1942–1943 metais įvykusiame Stalingrado mūšyje, per kurį Raudonoji armija sugebėjo atremti Hitlerio kariuomenę, žuvo apie du milijonus karių.

66-erių metų S. Skripalis iš komos atsibudo, jis penktadienį paleistas iš ligoninės. 33-ejų metų jo duktė iš ligoninės išleista prieš kelias savaites. Kur ji dabar, neatskleidžiama.