Šio pietinio Ukrainos miesto teismas nurodė, kad, prokuratūros prašymu, K. Višinskis už grotų bus laikomas mažiausiai iki liepos 13-osios.

Ukrainos ir Rusijos pilietybes turintis K. Višinskis buvo sulaikytas anksčiau antradienį prie savo namų Kijeve. Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) antradienį atliko kratas „RIA Novosti“ ir televizijos RT (Russia Today) biuruose Kijeve.

Žurnalisto sulaikymas įžiebė naują ginčą tarp Kijevo ir Maskvos. Rusija trečiadienį pareiškė padarysianti „viską, kad užtikrintų savo piliečio paleidimą“.

K. Višinskis jam metamus kaltinimus neigia, o jo advokatas Andrijus Domanskis žurnalistams sakė skųsiantis ketvirtadienio teismo sprendimą.

SBU kaltina K. Višinskį 2014-aisiais keliavus vykdyti ardomąją informacinę veiklą Kryme ir ruošus medžiagą, pateisinančią tų metų kovą Rusijos įvykdytą aneksiją.

51 metų žurnalistas taip pat kaltinamas kolaboravęs su Rytų Ukrainoje veikiančiomis Rusijos remiamomis separatistų grupuotėmis. 2014-ųjų balandį prasidėjęs konfliktas jau nusinešė per 10 tūkst. gyvybių.

SBU atstovė Olena Hitlianska sakė, kad Rusijos kontroliuojama žiniasklaida buvo „naudojamasi kaip įrankiais hibridiniame kare prieš Ukrainą“.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose nuolat kaltina Rusiją savo žiniasklaidoje skleidžiant propagandą ir kurstant separatistines nuotaikas Ukrainoje.

Ukraina šiuo metu yra 101-oje vietoje iš 180 pagal žiniasklaidos laisvės indeksą, sudarytą organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF). Rusija šiame indekse užima 148-ą vietą.