Separatistų pajėgos panaudojo sunkiąją ginkluotę, įskaitant raketų paleidėjus, artilertiją ir minosvaidžius, paskelbė Ukrainos kariuomenė.

„Per pastarąją parą buvo užfiksuotas situacijos pablogėjimas iš Rusijos okupacinių pajėgų kovotojų pusės“, – žurnalistams sakė ukrainiečių kariuomenės atstovas Dmytro Huculiakas.

Nepaisant nuolatinių pastangų įtvirtinti paliaubas tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų, visiškai užbaigti kruvinų kovų pramoniniame Ukrainos regione kol kas nepavyksta.

Per kitą incidentą separatistai užpuolė vieną mokyklą Kijevo kontroliuojamame mieste, esančiame apie 50 km į šiaurės rytus nuo Donecko, sakė Ukrainos kariuomenės atstovai.

Policija pranešė, kad artilerijos sviedinių nukrito vienos mokyklos kieme Svitlodarske; išdužo pastato langų ir buvo sužeistas vienas praeivis.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas pasmerkė šią ataką.

„Mokyklos ir vaikai nėra taikinys, ir (jų) niekada negalima pulti“, – sakoma Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto atstovo Miladino Bogetičiaus pranešime.

2014 metais Rytų Ukrainoje įsiplieskęs ir iki šiol tebesitęsiantis ginkluotas konfliktas tarp Kijevo pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų jau pareikalavo per 10 tūkst. gyvybių. Tų pačių metų kovą Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, Kijeve per proeuropietišką Maidano revoliuciją nuvertus prorusišką šalies prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Dėl vienintelio Europoje vykstančio karo smarkiai pašlijo Maskvos ir Vakarų santykiai; dėl saugumo nerimauja ir kitos Rusijos kaimynės.

Ukraina ir jos sąjungininkės vakaruose kaltina Rusiją, kad ši siunčia karius ir ginklus separatistams, siekdama pakurstyti konfliktą.

Maskva atmeta šiuos kaltinimus, nors nenuginčijami įrodymai liudija, jog ji dalyvauja konflikte, be to, Rusija atvirai reiškia politinį palaikymą separatistams.