Premjerės teigimu, Didžioji Britanija ir „toliau bendradarbiaus su savo sąjungininkėmis, siekiant užtikrinti kolektyvinį saugumą“ po „Brexit“.

„Kitais metais Didžioji Britanija palieka ES, bet mes nepaliekame Europos ir toliau bendradarbiausime su savo sąjungininkėmis, siekiant užtikrinti kolektyvinį mūsų saugumą ir ginti Europos vertybes, kuriomis vadovaujasi daugelis Makedonijoje ir visame Vakarų Balkanų regione“, - sakė Th. May.

Po viršūnių susitikimo Bulgarijos sostinėje Sofijoje Th. May vyks į Makedoniją pasikalbėti su ministru pirmininku Zoranu Zaevu. Ji bus pirmoji per beveik 20 metų Makedonijoje apsilankysianti Didžiosios Britanijos premjerė. Paskutinis Makedonijoje lankęsis Didžiosios Britanijos premjeras yra Tony'is Blairas, jo vizitas vyko 1999 metais.

„Šiais metais mums minint 25-ąsias diplomatinių Makedonijos ir Didžiosios Britanijos santykių metines, santykiai tarp mūsų šalių yra geresni nei bet kada“, - teigė politikė.

Th. May ir Z. Zaevas aptars tebesitęsiantį Makedonijos ginčą su Graikija. Premjerė taip pat turi susitikti su vietiniais LGBT aktyvistais paminėti Tarptautinės kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dienos.