Liudininkas įvykio vietoje nufilmavo, kaip plaukiant ledo lytims nukrenta viena tilto atrama.

Užbaikalės Kalaro rajono vadovas Pavelas Romanovas pareiškė, kad Kuandos kaimas su 1,3 tūkst. gyventojų dabar liko be galimybės susisiekti automobiliais.

„Kuandos kaimui tai – katastrofa, kuri susijusi su susisiekimu automobiliais su pagrindine rajono teritorija. Kuandos tiltą nuplovė prieš 15 metų, per Vitimą iš Taksimo vežė degalus, produktus, taip pat ir internatinei mokyklai, dabar kaimas atkirstas iš abiejų pusių, liko tik susisiekimas geležinkeliu“, – pabrėžė P. Romanovas.

Rajono valdžia ketina užberti didelį kiekį grunto ant likusių atramų, kad vairuotojai nebandytų važiuoti ir kad nebūtų aukų. Rajone bus paskelbta nepaprastoji padėtis. Tiltą anksčiausiai bus galima statyti žiemą, kol kas Kalaro rajonui reikia apžiūrėti konstrukcijas, atlikti inžinerinius ir geologinius tyrimus.

565 m ilgio automobilių tiltas per Vitimo tiltą, palei kurį eina siena tarp Buriatijos ir Užbaikalės, buvo pastatytas praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio pradžioje laikinam naudojimui, statant Baikalo ir Amūro magistralę.

Pastačius nuolatinį tiltą su geležinkeliu per Vitimą, jį padegė, bet liko metalinis pagrindas. Ant balkių suklojo bėgius ir šiuo vieninteliu daugeliui šimtų kilometrų persikėlimu per upę naudojosi vietos gyventojai, ekspedicijų dalyviai.

Tiesa, internete šį tiltą vadino vienu iš pavojingiausiu pasaulyje ir pačiu pavojingiausiu Rusijoje.

Tuo metu internete pasirodė filmuotas reportažas, kaip Jakutijos gyventojai keliasi per Lenos upę – pinigai, skirti tiltui per šią upę, buvo išleisti Kerčės tilto statyboms.

Reportažas įkeltas televizijos „Dožd“ paskyroje tviteryje, informuoja apostrophe.ua.

„Štai kaip atrodo kėlimasis per Lenos upę Jakutijoje. Dabar jau mažai kas atsimena, kad tiltui skirti pinigai perėjo Kerčės tilto statyboms“, – rašoma komentare.

Vaizdas anaiptol nedžiuginantis. Vairuotojams tenka važiuoti per upę, apsemtiems vandens. Vandens srovė tokia stipri, kad susidaro įspūdis, jog transporto priemonės tuoj apvirs ant šono.

DELFI primena, kad NATO trečiadienį pasmerkė naują tiltą, sujungusį Rusijos žemyninę dalį su Maskvos aneksuotu Krymo pusiasaliu, ir pareiškė, kad tai yra „dar vienas“ Ukrainos suverenumo pažeidimas.

„NATO smerkia Rusijos pastatytą ir iš dalies atidarytą Kerčės sąsiaurio tiltą tarp Rusijos ir Krymo“, – pareiškė NATO atstovas Piersas Cazaletas.

Krymas yra Ukrainos dalis, taigi, šis tiltas reiškia dar vieną Ukrainos suverenumo pažeidimą“, – pareiškime sakė jis.

Pasak NATO atstovo, laivų eismą į Ukrainos uostus Azovo jūroje ribojantis tilto atidarymas yra „jos navigacijos teisių savo teritoriniuose vandenyse pažeidimas“.

Rusija ir toliau rodo akivaizdžią nepagarbą tarptautinei teisei“, – pareiškė P. Cazaletas ir pridūrė, kad Aljansas nepripažins Krymo aneksijos, 2014-aisiais įvykdytos Kremliaus.

Rusijos valstybinė televizija pirmadienį parodė džinsus ir kasdienę striukę dėvintį prezidentą Vladimirą Putiną, sėdintį už statybinio sunkvežimio „KamAZ“ vairo. Jis pervažiavo tiltu ir tokiu būdu oficialiai jį atidarė.

29 valstybes nares turintis NATO vykdo dvilypę politiką Kremliaus atžvilgiu – stiprina gynybos ir atgrasymo pajėgumus ir kartu siūlo dialogą.

Įtampa tarp NATO ir Rusijos pastaruoju metu pasiekė nuo Šaltojo karo laikų neregėtą lygį. Tam įtakos turėjo ir Maskvos parama prorusiškiems separatistams, dalyvaujantiems Rytų Ukrainos konflikte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (424)