„Rusijos Federacija pastatė Kerčės tiltą iki Krymo pusiasalio be Ukrainos sutikimo. Tai prilygsta dar vienam Rusijos (įvykdytam) Ukrainos suverenumo ir teritorinio vientisumo pažeidimui“, – sakoma ES užsienio politikos tarnybos atstovo pranešime.

„Šio tilto statybomis siekiama dar labiau priverstinai integruoti neteisėtai aneksuotą pusiasalį į Rusiją ir izoliuoti jį nuo Ukrainos, kurios dalis jis tebėra“, – priduriama jame.

Tas tiltas taip pat riboja laivų eismą į Ukrainos uostus Azovo jūroje, sakoma ES pranešime.

Rusijos valstybinė televizija anksčiau antradienį parodė džinsus ir kasdienę striukę dėvintį V. Putiną, sėdintį už statybinio sunkvežimio „KamAZ“ vairo. Jis kartu su statybininkais važiavo 19 km ilgio tiltu, jungiančiu pietinės Rusijos Tamano pusiasalį su Ukrainai priklausančiu Krymo pusiasaliu, kurį Maskva aneksavo 2014-ųjų kovą.

ES pabrėžė, kad ir toliau nepripažįsta Krymo aneksijos.

Be to, Briuselis yra paskelbęs sankcijas Maskvai už jos paramą prorusiškiems separatistams konflikte Rytų Ukrainoje. Pirmadienį naujos sankcijos buvo paskelbtos asmenims, organizavusiems Rusijos prezidento rinkimus Maskvos aneksuotame Krymo pusiasalyje.