Kopenhagos valstybinė prokuratūra socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad jo apeliacijos nagrinėjimas miesto aukštajame teisme numatytas rugsėjo 5, 12 ir 14 dienomis.

Kopenhagos teismas balandžio 25 dieną pripažino 47 metų P. Madseną kaltu dėl pernai įvykdyto 30 metų žurnalistės tyčinio nužudymo, jos kūno išniekinimo ir jo dalių išmetimo į jūrą bei skyrė jam įkalinimo iki gyvos galvos bausmę.

Nors savamokslis inžinierius skundžia tik teismo jam skirtą įkalinimo bausmę, o ne apkaltinamąjį nuosprendį, nuteistojo advokatė perspėja nelaikyti to jo prisipažinimu.

„Tai tik reiškia, jog jis pripažįsta, kad teismas pripažino jo kaltę ir jis su turės su tuo susitaikyti, nes nusprendė daugiau nebekovoti. Jis tam nebeturi jėgų“, – sakė Betina Hald Engmark valstybiniam transliuotojui DR.

Ekscentriškasis išradėjas teisme prisipažino sudėjęs K. Wall galvą, rankas ir kojas į plastikinius maišus ir išmetęs į jūrą, tačiau per visą teismo procesą tvirtino, kad tai nebuvo tyčinė žmogžudystė.

Skrodimo išvadose sakoma, kad žurnalistės mirties priežastis galėjo būti uždusimas arba perpjauta gerklė.

Ant jos kūno genitalijų srityje taip pat buvo rasta 14 durtinių žaizdų.

Nors įkalinimo iki gyvos galvos bausmė Danijoje reiškia vidutiniškai 16 metų kalėjime, P. Madsenas realiai gali likti už grotų iki savo gyvenimo pabaigos.