„Nusprendžiau nedelsdamas atsistatydinti iš UMNO prezidento ir BN pirmininko pareigų," – pareiškė jis per spaudos konferenciją.

Jungtinė malajų nacionalinei organizacija (UMNO) yra pagrindinė koalicijos partija.

Naujojo Malaizijos ministro pirmininko 92 metų Mahathiro Mohamado vadovaujamas opozicinis aljansas trečiadienį iškovojo netikėtą pergalę rinkimuose ir užbaigė daugiau nei šešis dešimtmečius trukusį Najibo Razako vadovaujamos koalicijos valdymą.

Tai stulbinamas politinis sugrįžimas Mahathirui Mohamadui, kuris 22 metus dirbo premjero poste, o 2003-aisiais pasitraukė iš didžiosios politikos. Dabar jis yra vyriausias ministras pirmininkas pasaulyje.

Grįžti į didžiąją politiką Mahathirą Mohamadą paskatino įtarimai, kad prižiūrint Najibui Razakui buvo dideliu mastu grobstomas valstybinis investicinis fondas 1MDB. Buvęs lyderis ir fondas neigia, jog buvo padaryta kokių nors nusižengimų.

„Partijai nepasisekus visuotiniuose rinkimuose, lyderio moralinė pareiga yra pasitraukti. Taigi, remdamasis šiuo principu, nusprendžiau atsisakyti abiejų postų“, – pareiškė Najibas Razakas.

Buvęs lyderis pranešė, kad UMNO prezidento poste jį pakeis buvęs vicepremjeras Ahmadas Zahidas Hamidis.

„Raginu visas UMNO nares vienytis ir palaikyti naująją vadovybę," – sakė jis.

Kilus kalboms, kad Najibas Razakas su žmona ruošiasi pabėgti, galbūt siekdami išvengti baudžiamojo persekiojimo dėl 1MDB bylos, jiems buvo uždrausta išvykti iš šalies.

Buvęs lyderis tvirtino, kad ketino išvykti trumpų atostogų ir jau kitą savaitę grįžti į Malaiziją.