Armėnijos gynybos ir finansų ministrai kiek anksčiau sakė, kad nedirbs naujoje vyriausybėje. Ji turi būti suformuota per dvi savaites nuo premjero išrinkimo.

„Ką tik pasirašiau pareiškimą prezidentui apie policijos vado Vladimiro Gaspariano ir saugumo tarnybos vadovo Georgijaus Kutojano atleidimą iš jų pareigų“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė N. Pašinianas.

Armėnijos parlamentas išrinko N. Pašinianą premjeru gegužės 8-ąją, po kelias savaites trukusių masinių protestų prieš valdančiąją partiją.

Nedidelei opozicinei partijai vadovaujantis N. Pašinianas į šios skurdžios Pietų Kaukazo valstybės miestų gatves išvedė dešimtis tūkstančių protestuotojų.

Apkaltinęs veteraną lyderį Seržą Sargsianą valdžios užgrobimu, N. Pašinianas privertė jį palikti ministro pirmininko postą po dešimtmetį trukusio vadovavimo šaliai.

Kritikai kaltino S. Sargsianą ir jo Respublikonų partiją korupcija, paklūstant galingiems oligarchams ir nesugebant susidoroti su šalį apėmusiu skurdu.

Prieš parlamento balsavimą anksčiau šią savaitę N. Pašinianas sakė, kad stengsis atsikratyti korupcijos ir užtikrinti „normalų gyvenimą šalyje“.