Taip K. Volkeris pareiškė diskusijoje, vykusioje analitikos institute „Strateginių ir tarptautinių tyrimų centras“ Vašingtone, informuoja RBK.

Diskusijos vedėja paklausė K. Volkerio, ar Rusijos nenoras grąžinti Krymą reiškia, kad sankcijos prieš Rusiją bus neterminuotos.

„Gali taip būti, – atsakė K. Volkeris. – Mes visada kalbėsime viena, jie – kita, bet mes pamatysime, kas įvyks po kažkiek laiko. Baltijos šalys buvo okupuotos Sovietų Sąjungos daugiau nei 40 metų, bet galiausiai tai pasikeitė.“

Kurtas Volkeris

Situacija su Krymu yra be galo sudėtinga, pridūrė amerikiečių diplomatas. Jis pabrėžė, kad JAV stebi situaciją ir su pasigėrėjimu prisimena pirmtakus, turėjusius išminties sukurti tvirtą Baltijos valstybių aneksijos nepripažinimo politiką“.

Anksčiau specialusis Valstybės departamento atstovas patarė Italijai nepanaikinti sankcijų Rusijai vienpusiškai, nors tam ragino Italijos judėjimo „Šiaurės lyga“ lyderis Matteo Salvini.

„Tai Europietiškos, o ne itališkos priemonės. Jų nepaisymas visų pirma sukels problemų su Briuseliu“, – sakė K. Volkeris. Jo teigimu, pastarųjų įvykių kontekste toks signalas būtų tikrai neteisingas.