Organizacija tokį sprendimą pavadino siekiu nutildyti kritiką.

Vidaus reikalų ministerija antradienį paskelbė atšaukusi leidimą gyventi HRW Izraelio ir Palestinos skyriaus direktoriui, JAV piliečiui Omarui Shakirui. Jis kaltinamas parama Izraelio prekių ir paslaugų boikotui.

„Po Strateginių reikalų ministerijos rekomendacijų, kuriose yra informacijos, kad Shakiras daug metų buvo BDS aktyvistas ir aktyviai rėmė Izraelio boikotą, ministerija nusprendė nutraukti (jo) leidimo gyventi (galiojimą)", – sakoma Vidaus reikalų ministerijos pareiškime, paminint politinį judėjimą „Boycott, Divestment and Sanctions“ (BDS).

Izraelio pareigūnai varžė organizacijas, kurios, jų manymu, remia šią pasaulinę kampaniją, siekiančią priversti Izraelį nutraukti palestiniečių teritorijų okupaciją.

HRW yra parašiusi kelias kritiškas ataskaitas apie Izraelio okupaciją palestiniečių teritorijose.

Izraelio vyriausybė, laikoma labiausiai į dešinę nutolusiu ministrų kabinetu per visą šalies istoriją, buvo kaltinama spaudimu tarptautinėms ir vietos teisių gynimo organizacijoms.

O. Shakiras leidimą dirbti Izraelyje gavo 2017 metų balandį, keli mėnesiai po to, kai jam buvo uždrausta atvažiuoti. Dabar jis per 14 dienų turi išvykti, nurodė Niujorke įsikūrusi HRW.

„Tai susiję ne su Shakiru, o veikiau su „Human Rights Watch“ nutildymu ir kritikos dėl teisių padėties Izraelyje nuslopinimu“, – sakoma HRW pareiškime.

„Nei „Human Rights Watch“, nei jos atstovas Shakiras nepropaguoja Izraelio boikotų“, – pridūrė organizacija.