Remiantis švieslentėje parodytais skaičiais, jo kandidatūrai pritarė 374 deputatai, 56 buvo prieš, o susilaikusiųjų nebuvo. Patvirtinti D. Medvedevą premjeru reikėjo mažiausiai 226 įstatymų leidėjų balsų.
Posėdyje dalyvavo prezidentas Vladimiras Putinas ir pats D. Medvedevas.

Šis tapo 13-uoju nepriklausomos Rusijos vyriausybės vadovu ir trečiuoju premjeru, paskirtu antrai kadencijai.

Jau šešerius metus premjeru dirbantis D. Medvedevas yra ilgiausiai vyriausybės vadovo poste išbuvęs politikas. Kiti du „ilgaamžiai“ yra Viktoras Černomyrdinas (penkeri metai ir keturi mėnesiai) ir V. Putinas (ketveri metai).

52 metų D. Medvedevas ėjo Rusijos prezidento pareigas nuo 2008-ųjų iki 2012-ųjų, V. Putinui atidirbus šalies vadovo poste dvi kadencijas iš eilės. Siekti trečios kadencijos jis tuomet negalėjo dėl Rusijos Konstitucijoje numatytų apribojimų.

V. Putinas vėl tapo prezidentu 2012-aisiais, o D. Medvedevui atiteko premjero postas. Kalbama, kad apie tokią „rokiruotę“ jiedu susitarė nuo pat pradžių, o tie, kas laikė D. Medvevą liberalesniu veikėju, nusivylė ir prisijungė prie opozicijos politiko Aleksejaus Navalno surengtų masinių protestų.

V. Putinas ir D. Medvedevas susipažino savo gimtajame mieste Sankt Peterburge, kur 10-ą dešimtmetį drauge dirbo merijoje.