„Tai reiškia, kad, jam atėjus į valdžią, praktiškai visos Kim Jong Uno fotografijos ir vaizdo įrašai, kuriuos analizavo užsienio ekspertai, daryti valdžios kontroliuojamos Šiaurės Korėjos žiniasklaidos.

Ir ta žiniasklaida vargu ar drįstų Kim Jong Uną parodyti kitaip nei tiesiog nepriekaištingai. Ir tikrai – dauguma jo nuotraukų apdorotos kompiuteriu“, – teigiama straipsnyje.

Nepaisant to, iškalbingos smulkmenos leidžia išsišifruoti vertingos informacijos apie Kim Jong Uno sveikatos būklę ir fizinę formą.

„Tos detalės gali iš tikrųjų pasitarnauti planuojant santykių su Šiaurės Korėja kursą: pavyzdžiui, jeigu Kim Jong Unas rimtai susirgtų, kiltų klausimų, kiek dar truks jo valdymas, ir kas Pchenjane galėtų užimti jo vietą“, – teigiama straipsnyje.

Straipsnio autorius akcentuoja, kad Kimų dinastijai ūgis – labai opus klausimas. Kai kurie Vakarų šaltiniai tvirtina, kad Kim Jong Ilas, dabartinio Šiaurės Korėjos lyderio tėvas, avėjo specialią jį paaukštinusią avalynę.

Pietų Korėjos dienraštis „Chosun Ilbo“ septyniems ekspertams parodė Kim Jong Uno ir Pietų Korėjos prezidento susitikimo vaizdo įrašą.

Žurnalistai perpasakoja jų išvadas. Nuotraukose ir vaizdo įrašuose Kim Jong Unas, panašu, šiek tiek žemesnis už Pietų Korėjos prezidentą (jo ūgis siekia maždaug 167 centimetrus). Tik štai jo batai kaip reikiant keistoki: net ir neįgudusiai akiai akivaizdu, kad Šiaurės Korėjos lyderis tarsi pasistiebęs, o tai leidžia daryti išvadą, kad jo batuose įdėti specialūs pakeliantys padeliai.

Vienas ekspertas pareiškė, kad iš tikrųjų Šiaurės ir Pietų Korėjos vadovo ūgio skirtumas didesnis pastarojo naudai, tačiau Kim Jong Uno batai tą skirtumą sumažino (spėjama, kad tikrasis Kim Jong Uno ūgis yra 157 centimetrai).

Žurnalistai „Chosun Ilbo“ straipsnyje aptiko ir daugiau keistos informacijos: pavyzdžiui, suskaičiuota, kad Šiaurės Korėjos lyderio kūno masės indeksas siekia 45 (jis per didelis ir kelia pavojų sveikatai).

Taip pat esą pastebėta, kad Šiaurės Korėjos lyderiui sunku kvėpuoti, bet oro jam galėjo pristigti dėl streso.