Leidinio žiniomis, senatoriaus giminaičiai nusiuntė į Baltuosius Rūmus įspėjimą apie tai, kad nenori matyti D. Trumpo laidotuvėse, bet sutinka, kad ceremonijoje dalyvautų Michaelas Pence‘as.

Pirminiais duomenimis, atsisveikinimo ceremonija vyks Vašingtono katedroje. Į ją pakviesti buvę JAV prezidentai Barackas Obama ir George‘as Bushas jaunesnysis.

Šiuo metu 81 m. J. McCainas atliekama intensyvi terapija. Smegenų vėžį jam diagnozavo pernai, atliekant akies hematomos operaciją.

J. McCainas nuolat kritikuodavo D. Trumpo politiką, ypač minkštą jo poziciją Rusijos atžvilgiu. Kovo pabaigoje jis kritikavo D. Trumpą, nes šis skambino Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasveikinti su pergale rinkimuose. J. McCainas pavadino tai įžeidimu Rusijos žmonėms.

„Amerikos prezidentas negali vadovauti laisvam pasauliui, sveikindamas diktatorius su pergale surežisuotuose rinkimuose“, – pareiškė J. McCainas.

Kaip rašo „The Hill“, savo būsimuose memuaruose J. McCainas išreikš priekaištų D. Trumpui už tai, kad jis puola žiniasklaidą, ir už jo poziciją emigrantų klausimu.