„Tai reikštų Pandoros skrynios atvėrimą; tai gali reikšti karą“, – pareiškė E. Macronas, paklaustas, kas blogiausia gali nutikti JAV nusprendus pasitraukti iš Irano branduolinio susitarimo.

„Netikiu, kad D. Trumpas nori karo“, – pridūrė Prancūzijos prezidentas.

D. Trumpas ne kartą kritikavo susitarimą su Iranu dėl jo branduolinės programos, pasirašytą prezidentaujant jo pirmtakui Barackui Obamai (Barakui Obamai). Jis pareiškė ketinantis pasitraukti iš JCPOA, jei iki gegužės 12-osios nebus pašalinti susitarimo trūkumai.

Praėjusį mėnesį per vizitą Vašingtone E. Macronas pareiškė, kad Paryžius nori išsaugoti Irano branduolinį susitarimą tačiau mano, jog svarbu inicijuoti derybas dėl naujos sutarties, kuri apribotų Teherano balistinių raketų programą ir pažabotų jo įtaką Artimuosiuose Rytuose.

Iranas ir šešios tarptautinės tarpininkės – Kinija, Rusija, JAV, Didžioji Britanija, Prancūzija ir Vokietija – 2015 metais pasirašė JCPOA dėl Teherano branduolinės programos. Šis susitarimas apriboja Irano branduolinę programą mainais į Vakarų finansinių sankcijų sušvelninimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)