Pasak pranešimo du iš trijų sprogimų, per kuriuos dar 12 žmonių buvo sužeisti, įvykdė mirtininkai. Miesto centre, šalia JAV karių saugomų viešbučių "Sheraton" ir "Palestine" nugriaudėję sprogimai į dangų pakėlė tirštus dūmų ir dulkių debesis.

Visai prieš Ramadano pasninką nutraukiančią vakarienę nugriaudėjusių sprogimų banga išdaužė viešbučių langus, apgadino pastatus. Nuolaužos plačiai išsibarstė po daugiaaukščių betoninių viešbučių rajoną, pasakojo vienas "Reuters" korespondentų.

Pasak liudininkų, pirmoji bomba sprogo automobilyje šiam važiuojant tarp dviejų viešbučių, kuriuose paprastai apsistoja užsienio žurnalistai ir pagal sutartis Bagdade dirbantys užsieniečiai.

Sprogimas smarkiai apgadino viešbučio "Sheraton" pirmąjį aukštą, čia buvo sužeisti keli žmonės, sakė viešbučio pareigūnas.

CNN televizija spėjo nufilmuoti ir parodė du mažesnius sprogimus, po kurių į dangų kilo didžiuliai dūmų ir dulkių debesys. Sprogimai įvyko netoli aikštės, kurioje anksčiau stovėjo 2003 metų pabaigoje nuversta Saddamo Husseino statula.

Sprogimo sukelta banda išbarstė didžiules skeveldras šimtų metrų spinduliu, jų galima buvo rasti aplinkinėse gatvėse. Daugelyje pastatų išdužo langai, kelis žmones sužeidė krentančios šukės.

Miesto centre, kitame upės krante nuo gerai saugomos vadinamosios "žaliosios zonos", kurioje įsikūrusi Irako vyriausybė ir JAV bei Didžiosios Britanijos ambasados, buvo girdimas šūvių aidas.

Per pastarąsias 10 dienų, nepaisant būgštavimų, kad sukilėliai gali siekti sužlugdyti spalio 15 dienos referendumą dėl naujos Irako konstitucijos, ir praėjusią savaitę prasidėjusio Saddamo Husseino teismo proceso, Bagdade buvo gana ramu.