„Skrodimo ataskaita rodo pasmaugimą rankomis, (atliktą) daugiau nei vieno žmogaus. Ataskaitoje nurodomas poliežuvinio kaulo skilimas ... Ji galėjo būti nužudyta bandant išžaginti. Yra daug išorinių sužeidimų, kurie galėjo atsirasti per grumtynes. Tačiau ataskaitos (rengėjai) negalėjo patvirtinti paties seksualinio smurto, nes palaikai buvo smarkiai apirę“, – sakė vienas policijos pareigūnas.

Pasak jo, policija sulaikė kelis asmenis. „Mes vis dar juos apklausiame, vadovaudamiesi nauja informacija. Negalime pasakyti, kada bus areštuotas numanomas kaltinamasis“, – sakė jis.

Policija nurodė, kad skrodimo ataskaita dar negauta.

DNR tyrimas anksčiau patvirtino, kad mirusioji yra L. Skruomanė. 33 metų latvė iš ajurvedos centro Tiruvanantapuramo rajone dingo kovo 14 dieną.

Balandžio pabaigoje sudarkyti jos palaikai ir nupjauta galva buvo rasti Karamanos upės pakrantėje 6 km nuo turistų pamėgto Kovalamo.

Lyga ir jos sesuo Keralos valstijoje atostogavo nuo vasario. Aplankiusi Kočį, Alapurą, Kolamą ir Varkalą Lyga ajurvedinės medicinos centre gydėsi dėl depresijos. Paskutinį kartą ją matė kovo 14 dieną maždaug 11 val. 30 min. netoli Kovalamo paplūdimio, kur ji nuvažiavo autobusu.

Jos sesuo Ilzė aktyviai jos ieškojo, paprašė pagalbos per savo „Facebook“ puslapį. Ji ir Lygos vyras, 42 metų Andrew Jordanas, buvo susitikę su Keralos vyriausiuoju ministru; jūroje dingusiosios ieškojo Indijos karinis laivynas ir oro pajėgos. Keralos policija šiai bylai tirti suformavo specialią komandą.

IIzė Skruomanė žiniasklaidai sakė, kad jos sesuo galbūt būtų buvusi išgelbėta, jei policija būtų skubiai reagavusi į kovo 14 dienos pranešimą apie dingusį asmenį.

Lyga ir Ilzė Skruomanės yra Latvijos pilietės, bet jau kurį laiką gyveno Airijoje.