Antradienį televizijai CNN Niujorko gydytojas Haroldas Bornsteinas teigė, kad D. Trumpas „padiktavo visą tą laišką“.

„Aš to laiško neparašiau. Aš tik jį suklastojau, nes sutikau“, – pridūrė jis.

2015 metų gruodį D. Trumpo rinkimų kampanija paskelbė raštą, kuriame buvo sakoma, kad „jei būtų išrinktas, p. Trumpas, galiu nedviprasmiškai pasakyti, būtų sveikiausias asmuo, kada nors išrinktas į prezidento postą“.

Po kelių mėnesių Manhatano gydytojas H. Bornsteinas sakė, kad laišką parašė paskubomis, laukiant D. Trumpo automobiliui.

Nauji H. Bornsteino komentarai pasirodė vėl padidėjus susidomėjimui šiuo ilgaplaukiu akiniuotu gydytoju. Dėmesį jis vėl atkreipė televizijai NBC papasakojęs, kad pernai jo biure Parko aveniu apsilankė asmens sargybinis, kuris konfiskavo segtuvus su duomenimis apie D. Trumpo sveikatą.

„Jie tikriausiai buvo čia 25 ar 30 minučių. Kilo nemažas chaosas“, – NBC sakė H. Bornsteinas. Pasak gydytojo, po 2017 metų vasario 3-iosios incidento jis jautėsi „išprievartautas, įbaugintas ir liūdnas“.

H. Bornsteino teigimu, buvo paimta originali ir vienintelė D. Trumpo medicininė kortelė, įskaitant laboratorijos ataskaitas su prezidento vardu ir įvairiais pseudonimais.

Tačiau Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders sakė, kad minimas incidentas buvo „standartinė procedūra“.

Pasak H. Bornsteino, „reidas“ įvyko dvi dienos po to, kai laikraštis „The New York Times“ pacitavo šio gydytojo žodžius, kad jis daug metų išrašydavo D. Trumpui plaukų augimą skatinančių vaistų.