Kad ir kaip ten būtų, daug ką pribloškė neilgo vizito atvykusio Prancūzijos lyderio žodžiai, kad australų ministro pirmininko Malcolmo Turnbullo žmona yra „skani“.

Baigiantis bendrai spaudos konferencijai E. Macronas ėmė dėkoti Turnbullams už svetingumą.

„Noriu padėkoti jums už priėmimą, ačiū jums ir jūsų skaniai žmonai už šiltą priėmimą“, – pasakė jis.

Komentaras iškart sukėlė linksmą reakciją socialinėje žiniasklaidoje ir Australijos spaudoje. Komentatoriai svarstė, kokie buvo tikrieji Prancūzijos lyderio ketinimai.

„Macronas ką tik pasakė, kad nori padėkoti Malcolmui Turnbullui ir jo „skaniai žmonai“. Gali išvežti vyrą iš Prancūzijos, bet ...", – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė žurnalistė Alice Workman.

Australijos nacionalinė naujienų tarnyba „ABC News“ tviteryje pakomentavo: „Pasiklydęs vertime: Emmanuelis Macronas dėkoja ministro pirmininko „skaniai žmonai“.“

Nors E. Macronas minimus žodžius pasakė rimtu veidu, kai kurie stebėtojai mano, kad jis juokavo. M. Turnbullas buvo ką tik paminėjęs E. Macrono laukiančius priešpiečius su Sidnėjaus prancūzų bendruomenės nariais ir pakomentavęs prancūzų gastronomiją bei vyną.

Pateisindamas apibendrinimus apie prancūzų pamišimą dėl maisto, pats E. Macronas prieš kelias minutes, pratęsdamas M. Turnbullo komentarą dėl Kinijos didėjančios įtakos pietiniame Ramiojo vandenyno regione, kalbėjo apie krevetes.

Australijos ministras pirmininkas sakė, kad „taisyklėmis pagrįsta tvarka mūsų regione užtikrino šį nepaprastą klestėjimo augimą“, ir pridūrė: „Dėl (tokios tvarkos) mes įsipareigoję, ir jos išlaikymas gyvybiškai svarbus mums visiems: kiekvienai šaliai, didelėms žuvims, mažoms žuvims ir krevetėms.“

Tuomet E. Macronas pasakė: „Didelės žuvys negali ryti mažų žuvų, o mažos žuvys negali ryti krevečių.“

Vis dėlto kiti komentatoriai mano, kad E. Macronas paprasčiausiai padarė anglų kalbos klaidą, nes prancūzišką žodį „delicieux“ (skanus, angl. delicious), galima versti ir kaip „žavingas“ (angl. delightful).

Yra ir dar viena, šelmiškoji versija. Esą E. Macronas, kuris prieš savaitę lankėsi Vašingtone, galėjo pasišaipyti iš D. Trumpo vizito Paryžiuje praėjusiais metais, kai JAV prezidentas E. Macrono žmonai Brigitte pasakė, kad ji esanti „labai puikios formos“, o paskui pažvelgė į jos vyrą ir ištarė: „Gražu.“

Bet kuriuo atveju minimą E. Macrono vizito akimirką Australijos žiniasklaida aprašė kaip šiek tiek komišką pabaigą rimtai spaudos konferencijai, kurios metu daugiausia buvo kalbama apie Gegužės 1-osios protestus Paryžiuje, susitarimą su Iranu dėl jo branduolinės programos ir didėjančią Kinijos įtaką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)