Skelbiama, kad Rusijos naikintuvas Su-27 tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros atliko „saugų“, tačiau „neprofesionalų“ manevrą prie Jungtinių Valstijų laivyno žvalgybinio lėktuvo P-8 .

Rusijos naikintuvas praskrido maždaug 6 metrų atstumu nuo Jungtinių Valstijų karinio jūrų laivyno žvalgybos orlaivio, tačiau JAV pilotai pareigūnams sakė nei grėsmės, nei pavojaus savo saugumui nepajutę.

Tai pirmasis toks Rusijos ir Jungtinių Valstijų karinių lėktuvų incidentas nuo sausio mėnesio, kai Rusijos naikintuvas taip pat virš Baltijos jūros buvo priartėjęs prie JAV laivyno žvalgybos lėktuvo EP-3.

Jungtinių Valstijų karinio jūrų laivyno pajėgų Europoje atstovas leitenantas Zachas Harrellis šio incidento komentuoti nepanoro, argumentuodamas, kad „JAV karinio jūrų laivyno laivai ir lėktuvai reguliariai bendrauja su kitų šalių kariniais vienetais“.

JAV karinio jūrų laivyno atstovai dar kartą pakartojo, kad rusų naikintuvo kontaktas buvo nesaugus ir neprofesionalus. Iš karto po antradienio incidento virš Baltijos jūros JAV Valstybės departamentas išplatino pareiškimą, kuriame kaltina rusus „grubiai pažeidus galiojančius susitarimus ir tarptautinės teisės normas“, rašo CNN.