„Tai galbūt buvo pagarbos ženklas prezidentui Moon Jae Inui, kuris yra daug vyresnis už jį“, - pridūrė jis.

Kim Jong-unas viešumoje neretai matomas su cigarete - ar lankytųsi ligoninėse ar mokyklose, važiuotų metro ar apžiūrinėtų balistines raketas. Tačiau viršūnių susitikime penktadienį pasienio vietovėje Panmundžome peleninė, kuri buvo pastatyta specialiai jam, liko tuščia - net per pokalbius lauke.

Tačiau Šiaurės Korėjos vadovas nepasakė „ne“, kai jam buvo pasiūlyta alkoholio, skelbia žiniasklaida. Jis esą per vakarienę sočiai atsigėrė. „Kai pietų korėjiečiai su gėrimu prie jo prieidavo, jis leisdavo įpilti ir išgerdavo viską vienu ypu, - pasakojo liudininkai. - Jis nė karto nepasakė „ne“ - net pasiūlius 40 laipsnių stiprumo likerio „Munbaeju“.

Be Korėjos pusiasalio denuklearizacijos klausimo šalių lyderiai, anot pranešimų, kalbėjosi ir apie sportą. Kim Jong-unas, didelis krepšinio aistruolis, pasiūlė Moon Jae Inui tarp abiejų valstybių suorganizuoti ne futbolo, bet krepšinio rungtynes.

Viršūnių susitikime Kim Jong-unas nustebino net savo seserį Kim Yo Jong, kai pasiūlė Šiaurės Korėjos laiką priderinti prie Pietų Korėjos laiko. „Tai nauja ir man“, - pareiškė sesuo Moon Jae Ino atstovams. Pietų Korėjos prezidentas po susitikimo gyrė geras Kim Jong-uno manieras ir apibūdino jį kaip „tiesų ir atvirą“.