Pietų Korėjos visuomenė tebėra itin konservatyvi ir susituokusių žmonių romanai su kitais partneriais iki 2015 metų buvo laikomi kriminaliniu nusikaltimu; kai kuriems pažeidėjams net būdavo skiriamos įkalinimo bausmės. Šiais laikais dėl romanų galima kelti civilines bylas.

Žlugus ketvirtai santuokai 74 metų buvęs Vokietijos lyderis sausio mėnesį paskelbė, kad ves 26 metais už save jaunesnę vertėją iš Pietų Korėjos Kim So-yeon.

Spalvingas G. Schroederio asmeninis gyvenimas ir santuokų skaičius jam buvo pelnęs „Audi“ žmogaus“ pravardę, susijusią su šių vokiečių automobilių keturių žiedų ženklu.

Kim So-yeon su vyru išsiskyrė lapkritį. Ketvirtoji buvusio lyderio žmona Doris Schroeder Kopf pernai rugsėjį per skyrybas sakė, kad prie santuokos žlugimo prisidėjo Kim So-yeon.

G. Schroederiis ir Kim So-yeon santykius užmezgė dar tuomet, kai nė vienas iš jų nebuvo išsiskyręs, teigia buvęs korėjietės vyras, kuris siekia iš ekskanclerio 100 mln. vonų (78 tūkst. eurų) kompensacijos už „nepakeliamas psichologines kančias“, pranešė Pietų ?Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

Ieškinys buvo pateiktas Seulo šeimos teisme. Buvusio vyro vardas pranešime nenurodomas.

„Kaltinamasis (G. Schroederis) tęsė nesantuokinį romaną su Kim žinodamas, kad ji yra ištekėjusi moteris, ir taip sukėlė nepakeliamas psichologines kančias, – teismui pateiktuose dokumentuose sako buvęs sutuoktinis. – Galiausiai mūsų santuoka žlugo ir kaltinamasis turėtų atsakyti už savo veiksmus.“

G. Schroederis sausio mėnesį tvirtino, kad Kim So-yeon neturi nieko bendra su jo santuokos žlugimu.

Kim So-yeon yra Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės Ekonominės plėtros agentūros atstovė Seule. Ji yra dirbusi G. Schroederiui kaip korėjiečių kalbos vertėja.

Šis socialdemokratas Vokietijos kanclerio poste dirbo nuo 1998 iki 2005 metų. Jis pradėjo darbo rinkos ir socialinio aprūpinimo reformas, kurios papiktino jo partijos kairįjį sparną.