Tokį pranešimą Vokietijos kanclerės Angelos Merkel biuras sekmadienį išplatino po jos pokalbio telefonu su Didžiosios Britanijos premjere Theresa May ir Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu.

„Mes vieningai pasisakome už tai, kad JAV nepasitrauktų iš Irano branduolinio susitarimo“, - teigiama pranešime.

Jame taip pat pažymima, jog Berlynas, Londonas ir Paryžius yra pasirengę kartu su kitomis šalimis parengti šio susitarimo papildymus, kuriais būtų aptartos Irano balistinių raketų bei regioną destabilizuojančių veiksmų problemos.

Panašaus turinio pranešimą išplatino ir Didžiosios Britanijos premjerės biuras.

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas sekmadienį pareiškė, jog Donaldas Trumpas kol kas dar neapsisprendė, ar atsisakys Irano branduolinio susitarimo.

2015-aisiais JAV ir kelios kitos šalys su Iranu susitarė nutraukti 12 metų trukusią priešpriešą dėl Teherano branduolinės programos. Tuomet baimintasi, kad Iranas artėja prie galimybių pasigaminti branduolinį ginklą užsitikrinimo.

Iranas sutiko įšaldyti savo branduolinę programą mainais į tarptautinių sankcijų atšaukimą.

D. Trumpui šį susitarimą kritikuojant kaip nepakankamą, Didžioji Britanija, Prancūzija ir Vokietija - trys šį pasirašiusios Europos šalys - siekia, kad JAV prezidentas savo nuomonę pakeistų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)