Akylai įvykius stebėjusios vaizdo kameros užfiksavo, kaip tuzinas juodais kostiumais vilkinčių vyrų apsupo Kim Jong Uno mersedesą ir nuo jo neatsilikdami bėgo, kai šalies lyderis buvo vežamas iš kaimynines valstybes skiriančios demilitarizuotosios zonos.

Apsaugininkams teko bėgti ilgiau nei minutę, kol limuzinas dingo Šiaurės Korėjos pusėje.

Šiaurės Korėjos lyderio apsaugininkai, kaip pavyko išsiaiškinti, atrenkami atsižvelgiant ne tik į nepriekaištingus fizinius duomenis, bet ir į išvaizdą.

Apsaugos darbuotojus įamžinę kadrai buvo taip aktyviai peržiūrimi internete, kad vienas „Twitter“ naudotojas nesusilaikė nepašmaikštavęs, jog socialiniai tinklai, ko gero, sprogtų, jei tie dvylika vyrų „sumanytų išleisti albumą ar paskelbtų apie pasaulinį turą“.

Balandžio 27 d., pasibaigus pirmajam draugiško susitikimo etapui ir atėjus metui papietauti, Kim Jong Unas įsėdo į juodą limuzino klasės mersedesą ir, automobilį lydint dvylikai šalia bėgusių ir nė per žingsnį neatsilikusių apsaugininkų, pervažiavo į savo vadovaujamos šalies pusę, rašo „MailOnline“.

Beveik uždaru žiedu išsirikiavę apsaugininkai bėgo šalia Kim Jong Uno automobilio, kol šis pasiekė šiaurinę Panmundžomo paliaubų kaimo pusę, kurioje Šiaurės Korėjos lyderiui ir dar keletui oficialių šios šalies pareigūnų buvo surengti pietūs.

Švelniai tariant, apkūnokas diktatorius akivaizdžiai nepanoro bent kiek pasivaikščioti po ištisą rytą trukusių kalbų su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae Inu, per kurias dviejų šalių lyderiai aptarė galimas taikių santykių perspektyvas po daugiau nei šešis dešimtmečius trukusio priešiškumo.

Į limuziną Kim Jong Unas įsėdo šalia Taikos rūmų pastato, kuriame ir vyko susitikimas su Moon Jae Inu.

Vos tik automobilis pajudėjo iš vietos, apsaugininkai kaipmat suskubo veikti – operatyviai apsupo transporto priemonę taip, kad ji būtų pridengta ir iš šonų, ir iš galo.

Automobiliui kiek pasisukus, apsauginiai šiek tiek pakoregavo savo pozicijas, kad transporto priemonė jų nekliudytų.

Kai šios operacijos įrašas atsidūrė internete, „Twitter“ naudotojai nepraleido progos smagiai pasijuokti.

„Rytinė sesija baigėsi, taigi, Kim Jong Unas, įsėdęs į „Mercedes“ limuziną, mėgaujasi žmonių kolonos terapija, stebėdamas, kaip 12 jo apsaugininkų užsiima popiečio kardiotreniruotėmis“, – parašė vienas.

„Apsaugininkams teko netrumpai pabėgėti. Kodėl gi Kim Jong Unas nebėga šalia savo limuzino? Jam tikrai būtų neprošal“, – pastebėjo kitas.

„Gal kas galėtų informuoti Kim Jong Uną, kad kitą kartą gali atvykti daugiau nei vienu automobiliu?“ – sarkastiškai paklausė „A New Day“ pasivadinęs internautas.