Kiti aštuoni izoliuotos komunistinės valstybės piliečiai buvo išsiųsti vasarį. Tuo tarpu įgulos kapitonas buvo suimtas dėl vagystės, o dar vienas išgelbėtas šios grupės narys buvo gydomas nuo tuberkuliozės.

Kapitonas buvo apkaltintas Hokaido saloje, kuri yra šiauriausia Japonijos salyne, iš vietos žvejų kooperatyvo pavogęs elektros generatorių.

Kovą jam buvo skirta buvo skirta lygtinė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė.

Praėjusių metų pabaigoje Japonijos pakrančių apsauga išgelbėjo šią grupę, kai jų palaikis laivelis buvo pastebėtas dreifuojantis šalies vandenyse prie Hokaido salos.

Ketvirtadienį privatus transliuotojas TBS parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip kapitonas ir paskutinis įgulos narys iš imigracijos centro, kur buvo laikomi, automobiliu vežami į Hokaido uostą.

Iš čia jie buvo išsiųsti į Tokijo Hanedos oro uostą, iš kur ketvirtadienį turėjo būti išskraidinti ir per Pekiną pasiekti Šiaurės Korėją.

Kiek anksčiau televizija „Nippon“ taip pat pranešė, kad du šiaurės korėjiečiai dar ketvirtadienį bus deportuoti iš šalies ir per Pekiną grįš į gimtinę.

Naujienų agentūrai AFP susisiekus su imigracijos tarnybos atstovu spaudai, šis „saugumo sumetimais“ atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimus apie Šiaurės Korėjos piliečių deportavimą.

Dešimtys Šiaurės Korėjos žvejybos laivų kasmet išmetami į Japonijos pakrantę.

Ekspertai sako, kad Šiaurės Korėjos žvejai plaukia toli į jūrą, kad patenkintų vyriausybės reikalavimus sugauti didesnį laimikį. Tačiau jų laivai paprastai yra seni, prastai aprūpinti ir dažnai genda arba pristinga degalų. Be to, žvejai beveik neturi galimybių prisišaukti pagalbą.

Didžiulis maisto produktų ir užsienio valiutos stygius Šiaurės Korėjoje, kuriai taikomos griežtos tarptautinės sankcijos dėl jos branduolinės ir raketų programų, yra vienas veiksnių, dėl kurio kasmet į Japonijos pakrantę išmetama vis daugiau sudužusių šios izoliuotos valstybės vadinamųjų žvejų laivų vaiduolių.

Japonijos ir Šiaurės Korėjos santykiai yra įtempti; Pchenjanas neretai svaidosi grasinimais Tokijui ir leidžia raketas netoli Japonijos teritorijos ar virš jos.

Tačiau Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba dažnai gelbsti regiono vandenyse nelaimės ištiktus Šiaurės Korėjos žvejus.