Ministerijos atstovas Lu Kangas per įprastą spaudos konferenciją sakė, kad sekmadienį įvykusios avarijos priežastys tiriamos. Keliomis valandomis anksčiau Pekinas nurodė, kad kinų turistus vežusiam autobusui nulėkus nuo tilto esama „daug aukų“.

Ankstesniame URM pranešime sakoma, kad nelaimė įvyko sekmadienį vakare Šiaurės Hvanghės provincijoje, esančioje į pietus nuo Pchenjano.

Kinijos valstybinio transliuotojo CCTV parodytame reportaže matyti sulamdytas autobusas lietingą naktį. Į įvykio vietą buvo atvažiavę gelbėtojų mašinų, taip pat parodyti ligoninėje gydomi sužeistieji.

Dauguma Šiaurės Korėją lankančių turistų yra kinai. Abi Šaltojo karo laikų sąjungininkės turi ilgą sausumos sieną; šalis jungia avialinijų reisai.

Manoma, kad kasmet Šiaurės Korėją aplanko dešimtys tūkstančių turistų iš Kinijos. Dauguma jų į šalį atvažiuoja traukiniais per Kinijos pasienio miestą Dandongą.

Šiaurės Korėjoje dauguma kelių yra prastos būklės ir duobėti. Daugelyje vietų jie nėra asfaltuoti.

#Chinese casualties reported in #DPRK major traffic accident, says foreign ministry pic.twitter.com/YP6pdQYjsh— CGTN (@CGTNOfficial) 23 April 2018