Laikraštis pranešė, kad tai buvo 54 metų buvęs Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnas slapyvardžiu „Gordonas“, naudojęs išgalvotą Michailo Savickio vardą ir turėjęs dar du pseudonimus.

Policija, kurios duomenimis remiasi leidinys, mano, kad šis asmuo jau išvyko iš Didžiosios Britanijos. Teisėsaugos pareigūnai tvirtina, kad prie Skripalių apnuodijimo prisidėjo šešių žmonių grupė.

„Daily Mirror“ duomenimis, slapyvardį „Gordonas“ britų tyrėjai išsiaiškino po penkias valandas trukusios perbėgėlio FSB darbuotojo Boriso Karpičkovo apklausos.

Išvakarėse britų laikraštis „The Daily Telegraph“ pranešė, kad Britanijos pareigūnai išaiškino pagrindinius įtariamuosius dėl Skripalių apnuodijimo.

Britanija kaltina Rusiją dėl atakos, esą įvykdytos ištepus S. Skripalio namo Solsberyje durų rankeną Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ („Naujokas“). Tačiau Maskva griežtai neigia esanti kaip nors susijusi su šiuo incidentu.

Po incidento Solsberyje 66 metų S. Skripalio ir jo 33 metų dukters Julijos būklė kelias savaites buvo kritinė. Praeitą savaitę J. Skripal buvo išrašyta iš Solsberio rajono ligoninės, bet jos tėvas tebėra hospitalizuotas.