Šis išpuolis dar labiau didina susirūpinimą dėl saugumo šalyje prieš artėjančius parlamento rinkimus, kurie vyks spalio 20 dieną.

Visuomenės sveikatos ministerijos atstovas Waheedas Majrohas pranešė, kad sužeistųjų skaičius gali dar išaugti.

Kabulo policijos vadas generolas Dawoodas Aminas sakė, kad taikytasi buvo į civilius, kurie atėjo gauti nacionalinių tapatybės kortelių.

„Tai įvyko prie centro įėjimo vartų. Tai buvo mirtininko ataka. Yra aukų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kabulo policijos vadas.

Išpuolis buvo įvykdytas šiitų gausiai gyvenamoje vakarinėje Kabulo dalyje. Per „Ariana TV“ televiziją parodytuose vaizduose gatvėje matyti telkšantys kraujo klanai ir pabirę stiklai. O įpykusi minia skandavo „Mirtis vyriausybei“ ir „Mirtis Talibanui!“

Socialiniuose tinkluose skelbiamose, kaip teigiama, išpuolio vietoje padarytose nuotraukose užfiksuoti keli žuvusiųjų kūnai ir smarkiai apgadintas dviejų aukštų pastatas.

Talibai neigia prisidėję prie šios atakos ir tvirtina, kad už ją atsakingi gali būti džihadistų judėjimo "Islamo valstybė" sąjungininkai.

Rinkėjai Afganistane ilgai atidėliotiems parlamento rinkimams pradėti registruoti balandžio 14 dieną. Šie rinkimai yra laikomi ateinančiais metais vyksiančių prezidento rinkimų repeticija.

Pareigūnai pripažįsta, kad saugumas kelia didžiulį nerimą, nes Talibanas ir kitos sukarintos grupuotės tebekontroliuoja nemažas teritorijas ar kovoja dėl jų.

Afganistano policijai ir kariuomenei nurodyta saugoti rinkimų centrus, net jei jiems ir sunkiai sekasi imti viršų prieš kovotojus kovos lauke.

Penktadienį kovotojai apšaudė raketomis rinkėjų registravimo centrą šiaurės vakarinėje Badgiso provincijoje. Per išpuolį žuvo mažiausiai vienas policijos pareigūnas ir dar vienas asmuo. Dėl išpuolio kaltinamas Talibanas.

Antradienį ginkluoti užpuolikai atakavo kitą rinkėjų registravimo centrą centrinėje Goro provincijoje ir pagrobė tris centro darbuotojus ir du policininkus. Ketvirtadienį Talibanas visus penkis asmenis paleido.

Afganistano valdžia siekia per ateinančius du mėnesius registruoti iki 14 mln. žmonių daugiau nei 7 tūkst. rinkimų centrų parlamento ir vietos tarybų rinkimams. Pareigūnai ragina žmones registruotis, baimindamiesi, kad mažas rinkėjų aktyvumas pakenks rinkimų rezultatų patikimumui.

Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani praėjusią savaitę paragino religinius lyderius pasinaudoti penktadieninėmis pamaldomis ir paskatinti tikinčiuosius registruotis. Jis taip pat paragino provincijų gubernatorius nurodyti savo darbuotojams ir jų šeimų nariams registruotis.