„Žmonės privalo išlaisvinti Nikolą (Pašinianą)“, – žurnalistams sakė Sasunas Mikaelianas.

Tuo tarpu Armėnijos policija tvirtina, kad N. Pašinianas buvo „prievarta išvestas“ iš protesto, o ne suimtas per riaušių policijos ir demonstrantų susirėmimus Jerevane.

„Nepaisydamas pakartotinų raginimų nutraukti neteisėtus mitingus, N. Pašinianas tęsė vadovavimą demonstracijai“, – sakoma policijos pranešime. Pasak pareigūnų, protestų lyderis ir dar du opozicijos parlamentarai „buvo prievarta išvežti iš (protesto) vietos“.

N. Pašinianas ir S. Sargsianas sekmadienį buvo susitikę derybų, kurias transliavo televizija, tačiau ministras pirmininkas išėjo iš susitikimo vos jam prasidėjus ir smerkė opozicijos „šantažą“.

N. Pašiniano šalininkų protestai Jerevane vyksta nuo balandžio 13 dienos. Demonstrantai reiškia nepasitenkinimą buvusio šalies prezidento S. Sargsiano paskyrimu į vyriausybės vadovo postą.

Žmonės išėjo į gatves pasmerkti S. Sargsiano pastangų išsaugoti valdžią užėmus premjero postą, į kurį kelią jam atvėrė 2015 metais priimtos prieštaringai vertinamos Konstitucijos pataisos, numatančios, kad Armėnija tampa parlamentine respublika su plačius įgaliojimus turinčiu ministru pirmininku.

Prorusiškų pažiūrų politikos veteranas S. Sargsianas, 2007–2008 metais jau stovėjęs prie vyriausybės vairo, neseniai užbaigė savo antrą kadenciją prezidento poste. Siekti naujos kadencijos jis nebegalėjo. Valstybės vadovo postą jis paliko balandžio 9 dieną, kai buvo prisaikdintas naujasis prezidentas Armenas Sargsianas.