Šiuo metu kovos su terorizmu policija rengiasi „įtariamiems asmenims“ kelti bylą. Įtariama, kad žmonės, apie kuriuos kalba pareigūnai, šiuo metu gali būti grįžę į Rusiją.

„The Telegraph“ pavyko sužinoti, kad baudžiamajame tyrime, kuris, kaip spėjama, užtruks kelis mėnesius, įvyko esminis lūžis – įvardyti, nors ir neskelbiami, įtariamieji atakos vykdytojai.

Britų žurnalistai skelbia, kad įtariamuosius pavyko nustatyti atlikus nuodugnią į Didžiąją Britaniją konkrečiu metu atvykusių ir iš jo išvykusi lėktuvų keleivių sąrašų analizę, prie sėkmės prisidėjo ir stebėjimo kamerų Solsberyje, kur įvykdytas apnuodijimas, įrašai.

Skelbiama, kad policija atsekė konkrečių automobilių judėjimą, akcentuojama straipsnyje. „Skotland Jardo kovos su terorizmu pajėgos šiuo metu rengia bylą „į akiratį patekusiems asmenims“, teigia britų žiniasklaida.

Žurnalistų kalbinti tyrėjai pripažino, kad gali kilti „naujų sunkumų“, bandant susisiekti ir pateikti kaltinimus konkretiems asmenims. „Kovos su terorizmu policijos skyrius greičiausiai atsirems į diplomatinę sieną, sunku pasakyti, ar įtariamuosius pavyks apklausti, ką jau kalbėti apie teismo procesą“, – sakė prisistatyti nepanoręs pašnekovas.

Straipsnyje taip pat skelbiama, kad britų pareigūnams S. Skripalio apnuodijimo bylą kol kas spręsti žymiai sunkiai nei buvusio Rusijos saugumo agento Aleksandro Litvinenkos nužudymą. Pastarasis, anot „The Telegraph“, pats susitiko su žudikais, o Skripaliai buvo apnuodyti nervų sistemą veikiančia medžiaga, kuria buvo ištepta jų namų lauko durų rankena.

S. ir J. Skripaliai kovo pradžioje buvo rasti be sąmonės prie vieno Solsberio prekybos centro. Jie kritinės būklės atsidūrė ligoninėje. Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May paskelbė, jog rusai buvo apnuodyti cheminiu ginklu „Novičiok“, pagamintu Sovietų Sąjungoje, ir pareiškė, kad už nusikaltimo slypi Rusija. Maskva tokius kaltinimus kategoriškai neigia.