Agentūra „Ofcom“ „pradėjo septynis naujus tyrimus dėl deramo RT naujienų ir einamųjų reikalų laidų objektyvumo“, sakoma reguliuotojo pareiškime.

Anot priežiūros institucijos, iš Rusijos biudžeto finansuojama organizacija „TV-Novosti“, kuriai priklauso RT transliavimo Didžiojoje Britanijoje licencijos, iš esmės laikosi reikalavimų „kaip ir kiti transliuotojai“.

„Nepaisant to, po įvykių Solsberyje pastebėjome, kad reikšmingai padaugėjo RT programų, mūsų nuomone, suteikiančių pagrindą tyrimui dėl galimų „Ofcom“ Transliavimo kodekso pažeidimų“, – pridūrė agentūra.

Buvęs rusų dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija kovą buvo rasti be sąmonės ant suoliuko Anglijos Solsberio mieste, o tarp Maskvos ir Londono įsiplieskė rimta diplomatinė krizė.

Britų vyriausybė teigia, kad per pasikėsinimą buvo panaudota Rusijoje sukurta nervus paralyžiuojanti medžiaga, tačiau Kremlius kategoriškai neigia prisidėjęs prie išpuolio, kuriam įvykus buvo išsiųsta tiek Rusijos, tiek Vakarų diplomatų.

RT pateikia Rusijos požiūrį į Didžiosios Britanijos bei pasaulio įvykius. Kanalą bet kuriuo dienos metu žiūri vidutiniškai 3 400 žmonių.

Pagrindinis „Ofcom“ tyrimų objektas – nuo kovo 17 iki balandžio 16 dienos transliuotos laidos, sukurtos po kovo 4 dieną įvykusio incidento Solsberyje.

Priežiūros institucija turi teisę skirti finansinių nuobaudų, ar net atšaukti transliavimo licenciją.