Nors nuo praėjusių metų antros pusės nebuvo pranešta apie jokius naujus atvejus, Kanados diplomatų Havanoje šeimų nariams, tarp kurių yra ir mažamečių, ir toliau reiškėsi tokie simptomai kaip galvos svaigimas, galvos skausmai, pykinimas ir negalėjimas susikaupti.

Nuo šiol į Kubą paskirti Kanados diplomatai nebebus lydimi savo šeimų narių.

Kanados medicinos specialisto teigimu, tai gali būti paslaptingos ligos simptomai.

2016 metais JAV diplomatai Kuboje taip pat pradėjo skųstis panašiais neįprastais simptomais ir Vašingtonas pradėjo nagrinėti galimybę, kad jie buvo paveikti ultragarsinių prietaisų. Rugsėjį Vašingtonas atšaukė savo diplomatus iš Kubos ir įspėjo JAV piliečius nevykti į Kubą.

Tačiau Kanados vyriausybė atmetė teorijas apie slaptas akustines atakas. Kasmet Kuboje apsilanko daugiau kaip milijonas kanadiečių, tačiau tarp turistų iš Kanados nepasitaikė jokių panašių negalavimų.

Kuba anksčiau taip pat atmetė kaltinimus dėl akustinių atakų prieš JAV ambasados personalą Havanoje. Spalį Kubos užsienio reikalų ministras Brunas Rodriguezas teigė, kad šie JAV tvirtinimai yra „politinė manipuliacija“, kuria siekiama pakenkti dvišaliams santykiams.