Agentūra nepateikė daugiau detalių, iš neaišku, kas atsakingas už šią ataką, Sirijos valstybinės televizijos įvardytą kaip „agresija“.

Galingi sprogimai girdėjosi netoli Šairato oro pajėgų bazės Chomso provincijoje, taip pat Rytų Kalamuno rajone netoli Damasko, kur yra dvi kitos oro pajėgų bazės, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė, kad raketos nepataikė į nė vieną iš oro bazių.

Arabų naujienų portalas „al Masdar News“ citavo šaltinius Sirijos kariuomenėje, sakiusius, kad raketas į Šairato oro pajėgų bazę paleido Izraelio oro pajėgos..

Pranešime sakoma, jog jeigu informacija apie Izraelio smūgį pasitvirtintų, tai būtų jau antroji žydų valstybės raketų ataka Chomso provincijoje per pastarąją savaitę..

Po šių pranešimų vienas Izraelio kariuomenės atstovas sakė: „Man apie tokį incidentą nežinoma.“

Vakarų šalių žiniasklaida taip pat citavo JAV Gynybos departamento pareiškimą, kad Chomso provincijoje „JAV karinių veiksmų nevykdo“.

Šairato oro pajėgų bazė pernai balandį buvo atakuota JAV sparnuotosiomis raketomis „Tomahawk“. Šį smūgį JAV prezidentas Donaldas Trumpas įsakė atlikti po įtariamos cheminės atakos sukilėlių kontroliuotame Chan Šeichūno mieste Idlibo provincijoje.

Pasak Pentagono, JAV žvalgyba nustatė, kad numanoma cheminė ataka buvo surengta būtent iš tos bazės.

DELFI primena, kad Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija ir Prancūzija šeštadienį surengė virtinę baudžiamųjų smūgių Sirijos prezidento Basharo al Assado režimui, atsakydamas į numanomas chemines atakas, kurias Amerikos prezidentas Donaldas Trumpas pavadino „monstro nusikaltimais“.

Sirijos sostinėje Damaske girdėjosi sprogimai, o D. Trumpas apie šiuos karinius veiksmus paskelbė iš Baltųjų rūmų, nors Rusija pagrasino į juos atsakyti. Tikėtina, kad šie įvykiai žymi naują etapą brutaliame, jau septynerius metus besitęsiančiame pilietiniame kare.

Šie smūgiai buvo nutaikyti į „cheminių ginklų infrastruktūrą“, o JAV pareiškė, kad tai yra perspėjimas B. al Assadui ateityje nebenaudoti tokių ginklų, nors ankstesni panašūs įspėjimai likdavo neišgirsti.

Buvo smogta vienam mokslinių tyrimų kompleksui Damasko apylinkėse, cheminių ginklų sandėliui vakariniame Chomso mieste ir trečiam taikiniui, kuriama buvo vadavietė ir cheminės ginkluotės įrangos sandėlys, nurodė JAV kariškiai.

Britų lėktuvai smogė „buvusiai raketų bazei... kur režimas, kaip vertinama, laikė cheminių ginklų pirmtakus“, pranešė šios šalies Gynybos ministerija. Be to, Prancūzija informavo, kad smūgiai buvo nutaikyti į „Sirijos režimo slaptą cheminį arsenalą“.

Padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) paskelbė, kad virtinė smūgių buvo suduota „mokslinių tyrimų centrams“ ir „kelioms karinėms bazėms“.

Rusijos kariškiai pareiškė, kad nė viena iš raketų nepateko į Maskvos dislokuotų oro erdvės gynybos pajėgų dengiamas sritis aplink Tartuso ir Hmeimimo karines bazes.