Konservatyvus Nacionalinis aljansas ragina savo koalicijos partneres – „Vienybę“ ir Žaliųjų ir valstiečių sąjungą – ieškoti sprendimų šiai problemai, kad parlamentas dar prieš būsimus rinkimus galėtų imtis „ryžtingų žingsnių“ Latvijos žiniasklaidos aplinkai nuo Rusijos propagandos apsaugoti, sakoma partijos pareiškime.

Nacionalinio aljanso atstovai deklaravo pasirengimą pateikti partijos pasiūlymus ir išklausyti koalicijos partnerių idėjas siekiant užtikrinti, jog tie, kas skleidžia „neteisingą ... ir Latvijai nedraugišką informaciją, Latvijoje pasiektų kuo mažiau žmonių“.

„Veiksmingų žiniasklaidos aplinkos apsaugos priemonių įgyvendinimui reikia visų koalicijos partnerių supratimo ir paramos. Labai svarbu partijoms šį klausimą laikyti ne priešrinkiminiu interesu, bet nacionalinių strateginių interesų klausimu“, – sakė Nacionalinio aljanso pirmininkas Raivis Dzintaras.

Politikas pažymėjo, kad daug kabelinės televizijos tiekėjų Latvijoje į savo vadinamuosius pagrindinius paketus įtraukia Rusijos propagandinius televizijos kanalus. „Taip pat absurdiška, kad valstybei priklausanti kompanija „Lattelecom“, savo pakete turinti daug įvairių Kremliaus televizijos kanalų, iš esmės veikia prieš Latvijos saugumo interesus“, – pažymėjo R. Dzintaras.

Koalicijos bendradarbiavimo tarybos pirmadienio posėdyje Nacionalinis aljansas planuoja paraginti koalicijos partnerius suderinti, kaip būtų galima aptarti partijų pasiūlymus šiuo klausimu.