Sekmadienį pradėjusiame veikti Nacionalinio saugumo ministerijos tinklalapyje www.12339.gov.cn žmonės taip pat kviečiami pranešti apie bet kokius Kinijos piliečių ar užsieniečių bandymus papirkti valstybės ar kariuomenės pareigūnus, kurstyti riaušes ar etninį separatizmą.

Kaip potencialiai probleminis elgesys taip pat įvardijami užsieniečių susitikimai su „bet kokiais asmenimis Kinijoje, užsiėmusiais pavojų valstybės saugumui keliančia veikla ar įtariamais tokia veikla“. Tai kursto būgštavimus, kad bet kokie kontaktai su disidentais bus vertinami kritiškai.

Informatoriai gaus atlygį už šnipinėjimo įrangos aptikimą ar informaciją apie asmenis, bandančius parduoti ar pirkti valstybės paslaptis, rašoma tinklalapyje, kuriame vartotojai gali pateikti skundus tiek kinų, tiek anglų kalbomis.

Tinklalapyje atlygio dydis nenurodomas. Pernai balandį oficialus dienraštis „Beijing Daily“ pranešė, kad Pekino miesto nacionalinio saugumo biuras siūlo nuo 10 tūkst. iki 500 tūkst. juanių (nuo 1 293 iki 64 630 eurų) atlygį už informaciją apie šnipus.

Nacionalinio saugumo ministerija taip pat išplatino seriją piešinių pavadinimu „Draugas su kauke“, iliustruojančių galimą įtartiną elgesį. Tai buvo viena iš priemonių, skirtų Kinijos nacionalinio saugumo edukacijos dienai, kuri minėta balandžio 15-ąją.

Piešinėliuose pasakojama apie užsienietį iš tarptautinės nevyriausybinės organizacijos, užsiimantį „vakarietiško tipo“ darbininkų teisių skatinimu Kinijoje.

Tas užsienietis esą duoda kyšį kinų pareigūnui, kad galėtų organizuoti seminarus ir telkti darbininkus protestams dėl jų teisių. Tada pažymima, kad tokie protestai yra neteisėti, ir vaizduojama, kaip budrus darbininkas praneša valdžiai apie užsienietį, atsakingą už „neramumus“.

2016 metais ministerija taip pat buvo paskelbusi piešinių, kuriuose Kinijos piliečiai buvo raginami neužmegzti romantiškų santykių su užsieniečiais, nes tai gali būti būdas išgauti iš jų valstybės paslapčių.