„Būčiau įveikęs (Prancūzijos prezidentą) Emmanuelį Macroną, bet nenorėjau“, - antradienio vakarą per interviu Prancūzijos transliuotojui „France 2“ pareiškė F. Hollande`as, galvoje turėdamas savo sprendimą praėjusių metų pavasarį per šalies prezidento rinkimus nesivaržyti su savo buvusiu ekonomikos ministru.

„Ir kuo tai būtų pasibaigę? Aš būčiau nelaimėjęs, jis būtų nelaimėjęs ir šiandien mes turėtume prezidentą, kuris laikytųsi dar griežtesnės politikos, negu regime dabar“, - sakė F. Hollande`as.

Prancūzijos „Twitter“ vartotojai netruko išjuokti tokius F. Hollande`o komentarus. „Galėjau laimėti Nobelio literatūros premiją, bet nenorėjau“ ar „Galėjau tapti „Mis Prancūzija“, bet nenorėjau“, - rašė jie.

F. Hollande`o knyga „Lessons of Power“ („Valdžios pamokos“) pasirodo tuo metu, kai E. Macroną yra ištikęs neramus periodas: jo prezidentavimui iššūkį kelia visoje šalyje vykstantys geležinkelių darbuotojų streikai ir smunkantys populiarumo reitingai, ypač tarp darbininkų, studentų ir pensininkų.

F. Hollande`as savo knygoje tvirtina, kad „Prancūzija dabar laikosi geriau“, negu tuomet, kai jis pirmą kartą užėmė prezidento postą, ir įspėja, kad demokratija „be silpnumo“ neturėtų priminti monarchijos.

„Kai pasitelki derybas, diskusijas, gali pasiekti rezultatų. Kai naudoji jėgą, gali laimėti. Tačiau prarandi patikimumą, teisėtumą“, - „Le Nouvel Obs“ buvęs prezidentas netiesiogiai kritikavo E. Macroną, kuris sulaukia kritikos už tai, kad yra „turtingųjų prezidentas“ ir kad norėdamas suteikti savo vadovavimui legitimumo, naudoja karališkus simbolius.

F. Hollande`as taip pat tvirtino, kad norint užkirsti kelią prezidento galiai, labai svarbus vaidmuo tenka tokioms „tarpinėms institucijoms“ kaip profsąjungos ir žiniasklaida.

E. Macronas, kuris netrukus minės pirmąsias prezidentavimo metines, ruošiasi savo paties žiniasklaidos kampanijai ir ketvirtadienį Prancūzijos žiniasklaidos šaltiniui TF1 turėtų duoti išsamų interviu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)