„Mes nebūsime pirmieji, pažeidę šį susitarimą, bet jie tikrai turėtų žinoti, kad pasigailės, jei jį pažeis“, – per konferenciją Teherane, skirtą Nacionalinei branduolinių technologijų dienai, sakė H. Rouhani.

„Esame daug labiau pasirengę nei jie galvoja; ir jie pamatys, kad tuo atveju, jeigu pažeis šį susitarimą, jie per savaitę, greičiau nei per savaitę, pamatys rezultatą“, – pridūrė jis.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra pagrasinęs iki gegužės 12 dienos pasitraukti iš šio susitarimo ir vėl paskelbti sankcijas, jeigu nebus įvesti griežti nauji suvaržymai Irano branduolinei ir raketų programoms.

H. Rouhani šį grasinimą atmetė ir sakė: „Jau 15 mėnesių džentelmenas, kuris atėjo į valdžią Amerikoje, daro pareiškimus, ir buvo daug jo pastabų bei elgesio sėkmių ir nesėkmių. (Tačiau) JCPOA (Bendrojo išsamių veiksmų plano – susitarimo su Iranu) pamatai buvo tokie stiprūs, kad per šiuos 15 spaudimo mėnesių ... struktūra išliko tvirta.“

Kitos susitarimo partnerės – Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Kinija, Rusija ir Europos Sąjunga – sutaria, kad Iranas laikėsi savo įsipareigojimų. Tokios pačios pozicijos laikosi Tarptautinė atominės energetikos agentūra (TATENA), kuriai pavesta tikrinti, kaip Iranas laikosi JCPOA.